ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, yapılan inceleme nedeniyle 2011 yılına ait destekleme primleri bugün ödenmeye başladı. Ödemelerin yapılacağını öğrenen ve sabah erken saatlerde toplanan yüzlerce çiftçi, mesainin başlamasıyla birlikte biran önce banka şubesine girmek isteyince izdiham yaşandı.
Siverek'te 2011 yılında tarlalarına buğday, arpa ve mercimek eken 3 bin civarında çiftçinin verdiği faturaların sahte olduğu iddiası üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan müfettiş incelemesi sonunda herhangi bir usulsüzlüğün bulunmadığı saptandı ve çiftçilere hak ettikleri destekleme primlerinin ödenmesi kararlaştırıldı. Bu kararın ardından 3 bin çiftçiye, 2 yıl öncesine ait destekleme primlerini alabilecekleri duyuruldu.
BANKA ÖNÜNDE İZDİHAM
Primlerini alabileceklerini öğrenen yüzlerce çiftçi sabah erken saatlerde Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan banka şubesi önünde toplandı. Yoğunluk oluşturan çiftçiler, mesainin başlamasıyla birlikte kapıları açılan banka şubesine girebilmek için birbiriyle yarıştı. Bir an önce şube içerisine girmek isteyenlerin yarattığı izdihamda bazı çiftçiler ezilme tehlikesi geçirdi. Görevlilerin engellemekte güçlük çektiği ve çiftçiler arasında tartışmaların yaşandığı izdiham, banka kapısının kapatılması ile önlenebildi. Banka şubesine girenler destekleme primlerini alırken, dışarıda kalan çiftçiler ise görevlilerin uyarısının ardından sıraya girdi ve gruplar halinde içeri alındı.
Gecikmeli olarak primlerini almanın mutluluğunu yaşayan çiftçiler, ödemelerin yapıldığı bankanın ilçede tek olan şube sayısını artırmasını istedi.