ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Kaymakamlık ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bisiklet turu düzenlendi. Tura katılan 18 bisikletli 40 kilometre yol gitti.
Siverek Kaymakamlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yılı anısına bisiklet turu düzenledi. Dört gün sürecek bisiklet turu etkinliğine Türk milli bisikletçileri ile Alman Bisiklet Federasyonu Başkanı Toni Kirch ve eşi Maret'in de aralarında bulunduğu 18 bisikletçi katıldı. Bisikletçiler, 40 kilometre yol giderek Siverek'e bağlı Gedik Köyü'ne gitti. Burada Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar tarafından karşılanan bisikletçiler, kurulan kıl çadırda yemek yedi. Yemeğin ardından Toni Kirch, Milletvekili Gülpınar'a Almanya’nın Werneck kentinin flamasını hediye etti. Gülpınar ise bisikletçilere el işlemeli heybe takdim etti.
Bisikletçiler turdan dolayı mutlu olduklarını söylerken, Milletvekili Kasım Gülpınar ise şunları kaydetti:
"Organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'nın ve ilçemizin tanıtılması önemlidir. Özellikle Siverek ve Karacadağ bölgesinin tanıtılması önemli. Bu etkinliğin Gedik Köyü'ne kadar gelmesi beni mutlu etti. Almanya’dan gelen konuklarımız ülkelerine gittiklerinde bölgemizi, ülkemizi iyi anıp tanıtacaklarına inanıyorum."