SİVAS Demokrasi Platformu üyeleri, İstanbul Okmeydanı'nda başına kurşun isabet etmesi sonucu yaşamı yitiren Uğur Kurt'un memleketi Sivas'ta protesto gösterisi düzenledi.
Demokrasi Platformu üyeleri öğle saatlerinde Kurt'un memleketi Sivas'ın Hafik İlçesi'ndeki cenaze törenine katıldı. Platform üyeleri daha sonra kent meydanında toplanarak protesto gösterisi düzenledi. Yaklaşık 100 kişilik grup AK Parti aleyhine sloganlar atarak, üzerinde 'Roboski, Reyhanlı, Gezi, Soma, Berkin'den Uğur Kurt'a katliamlar devam ediyor' yazılı pankart açtı. Ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Halkevleri Sivas Şube Başkanı Adnan Yılmaz, Ak Parti'yi eleştirerek, şöyle dedi:
"12 yıldan beri ülkemiz halklarına musallat olan Ak Parti iktidarı kana doymak bilmiyor. Ak Parti, iktidar geldiği günden beri ileri demokrasi safsatalarıyla birlikte bu halka kan kusturmaya devam etmektedir. Ak Parti; 'İleri demokrasi', 'Demokrasi açılımı' dedi ve insanlarımızı katletti. Haklarını savunmak için meydanlara çıkanlara karşı Ak Parti'nin tavrını tüm dünya kamuoyu biliyor. Soma'daki katliamın da, Gezi eylemleri sürecinde bizden kopardıkları canların sorumlusu da Ak Parti'dir. Ve yine Okmeydanı'nda bizden kopardıkları Uğur Kurt ve diğer arkadaşımızın katili de Ak Parti'dir."

GC(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)