Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - SİVAS Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Hayat Ağacı Derneği işbirliğinde bu yıl 25'incisi düzenlenen geleneksel sünnet şöleni, 4 Eylül Spor Salonunda yapıldı.
Sünnet şölenine Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin ile sünneti yapılan 317 çocuk ve aileleri katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şölende daha sonra Sivas Belediyesi mehter takımı tarafından mini konser verildi. Halk oyunları gösterilerinin ardından temsili olarak 3 çocuğa kına yakılılırken, sünnet olan 3 çocuk içinde takı töreni yapıldı. Vali Alim Barut sünnet olan Feridun Samet Doğan'a, Belediye Başkanı Sami Aydın Mehmet Emin Yıldırım'a, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin ise Nihat Kılıç'a altın takarak kirveliğini yaptı. Vali Barut daha sonra sünnet olacak çocuklardan 7 yaşındaki Yusuf Uçar'a futbol topu hediye ederken Başkan Aydın da 100 TL harçlık verdi.
Çocuklarını sünnet ettirmek için kayıt yaptıran her ailenin çocuğuna, Belediye Başkanı Aydın tarafından kol saati ve çeşitli oyuncaklar hediye edildi. Sünnet şöleninin ardından 317 çocuğun, Sivas Devlet Hastanesi ve Numune Hastanesi'nde kendilerine verilen randevu günlerinde uzman doktor kontrolünde sünnet edileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI