SİVAS'ta baharın gelişinin habercisi olan nevruz kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcılar alanda yakılan ateşin üzerinden atlayıp, yumurta tokuşturdu.
Nevruz bayramı dolayısıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları ekiplerinin gösterinin ardından, Sivas Belediyesi Mehteran Takımı kısa bir konser verdi. Sivas Demirciler Esnaf Odası tarafından temsili demir dövme etkinliği gerçekleştirildi. Vali Alim Barut ve Sivas 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır birlikte temsili olarak demir dövdü. Daha sonra Vali Alim Barut tarafından yakılan nevruz ateşinin üzerinden protokol üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar atladı. Bazı kişiler ise ateşin yüksekliğinden korkunca, atlamaya cesaret edemedi. Protokol üyeleri ve katılımcılar alanda izci öğrencilerin dağıttığı renkli yumurtaları tokuşturdu.
Program, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından katılımcılara etli bulgur pilavı ve ayran ikram edilmesiyle son buldu. Pilav ve ayran ikramı yoğun ilgi gördü.

HY(EA/CK) (FOTOĞRAFLI)