Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Damlacık ve Kalın köylerinde çeşitli aralıklarla kurt saldırısına uğrayan 6 kişi yaralandı. Yaralılar, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.
Yıldızeli İlçesi'nin Damlacık Köyü'nde oturan 69 yaşındaki Abdurrahman Kara dün akşam tarlasında çalışırken bir kurdun saldırısına uğradı. Abdurrahman Kara yaralanırken, bu olaydan kısa bir süre sonra, köyün yakınlarında piknik yapan Topçu ailesi de kurt saldırısına uğradı. Aynı kurdun gerçekleştirdiği sanılan saldırıda, kurdu engellemek isteyen 50 yaşındaki Ahmet Topçu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Piknikte bulunan aynı aileden 32 yaşındaki İsmet, 45 yaşındaki Zehra ve 45 yaşındaki Ali Topçu ise saldırıyı hafif yaralı atlattı. Saldırı sonucundan elleri ve yüzleri parçalanan Abdurrahman Kara ile Ahmet Topçu, ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilerek ortopedi ve travmatoloji servisinde tedaviye alındı. Durumu hafif olan diğer yaralılar ise acil serviste yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
'ELİMİ AĞZINA SOKTUM, 10- 15 DAKİKA BOĞUŞTUK'
Yaşadığı talihsiz olayı anlatan Abdurrahman Kara, yaklaşık 15 dakika boyunca kurtla boğuştuğunu belirterek yaşadıklarnını şöyle anlattı:
"Ben pancar suluyordum. Bir ara soluma döndüm ki hemen arkamda, hareket edemeden yüzüme atladı. Ondan sonra elimle kafasını tuttum, elimi ağzına soktum boynunu büktüm yatırdım oraya. Yatırınca bayağı uğraştık, yoruldum. Başa çıkamayacağımı anlayınca bıraktım, kaçtı. Yaklaşık 10- 15 dakika boğuşma sürdü. Ben de traktöre bindim kapıyı örttüm. Traktörün kapısının alt tarafında camı var kafayı oradan soktu camı kırdı. Kafasına vurunca gitti, ondan sonra eşimi arayıp yardım istedim." 
KIZILIRMAK'TA BOĞARAK ÖLDÜRDÜ
Bu sabah 06.30 saatlerinde ise Damlacık Köyü'nün yanındaki Kalın Köyü'nde tarlada çalışan Kemal Keleş'e de kurt saldırdı. Tarlada yalnız çalışan Keleş, bir süre kurtla boğuştuktan sonra Kızılırmak'a düştüğünü, burada kurdu suda boğarak öldürdüğünü ifade etti. Yaralı Keleş Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde acil servisinde tedaviye alındı. Keleş şunları söyledi:
"Sabah tarlada pancar suluyordum. Traktörümün yanına gitmiştim. O anda arkadan kurt saldırdı. Kurt yüzüme saldırınca sırtımızın üstüne ikimiz beraber ırmağa düştük. O anda kurdun boğazına çöktüm, suda boğdum kurdu. 5 kişiye daha saldırmış. Onlar bir şey yapamamışlar. Bize denk gelince işte son çare kurdu öldürmek zorunda kaldım."
Her 3 saldırıyı gerçekleştirenin aynı kurt olduğu sanılıyor. Kurdu suda boğarak öldürdüğünü belirten Kemal Keleş, "Öldükten sonra suda bıraktım. Akıntıya kapılıp gitti." diye konuştu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

FOTOĞRAFLI