İNSAN Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sivas Şubesi üyeleri, kent meydanında yaptıkları basın açıklaması ile İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösterdi.
Kent meydanında toplanan yaklaşık 250 kişilik grup 'Katil İsrail Filisti'nden defol' yazılı pankart açtı. Ellerinde 'Direnen Filistin kazanacak' yazılı dövizler ve Filistin bayrakları taşıyan grupta, kadın ve çocuklar da yer aldı. Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman, sendika temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da açıklamaya katılarak gruba destek verdi. Grup adına açıklama yapan İHH Sivas Şubesi Temsilcisi Sabri Şanlı, İsrail'in Filistin'de Yahudi devleti kurmak istediğini belirterek, şöyle dedi:
"1918'de Filistin topraklarının yüzde 10'una sahip olan Yahudiler, şu anda bu toprakların yüzde 90'ını ele geçirmiş durumdalar ve hedefleri tüm Filistin'i tamamen ele geçirmek. Müslümanları tamamen Filistin'den sürmek suretiyle, sadece Yahudilerden oluşacak Yahudi bir devlet kurmak.Kendisine hiç bir yaptırım uygulanmayan, 'Dünyanın şımarık çocuğu' İsrail dünyanın bu sessizliğinden güç alarak, Filistin'i tamamen işgal etme ve Müslümanlardan ve İslami eserlerden temizleme amaçlı planlarının bir neticesi olarak, mübarek Ramazan ayı içerisinde bir yanda Gazze halkına bombalar yağdırıyor. Diğer yandan Kudüs'teki imha operasyonlarına devam ediyor. Sivaslı Müslümanlar olarak İsrail denen haydutlar çetesinin varlığını kabul etmediğimiz gibi, sadece kendileri için değil, tüm ümmetin ortak değeri olan Kudüs ve Filistin'i canları ve malları pahasına savunmaya çalışan onurlu ve yiğit Filistinli Müslümanlar'ın mücadelelerinin sonuna kadar yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz."
Gösteriye katılan bazı kadınlar basın açıklaması sırasında gözyaşlarını tutamadı.  Açıklamanın ardından Gazze için dua edildi.

FOTOĞRAFLI