SİVAS Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, kahve, çay ocağı, kafe, pansiyon ve otel işletmecileri ile çalışanlarına hijyen eğitimi verildi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen eğitim programına yaklaşık 200 kişi katıldı. Hijyen eğitimi öncesinde bir konuşma yapan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Şeker, bu eğitimlerin esnaf açısından çok önemli olduğunu söyledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Mazlum ise hijyen eğitimlerine katılmayanlara cezai müeyyide uygulanacağını belirterek, portör muayenelerinin bundan sonra olmayacağını ve bu nedenle hijyen eğitimlerinin yapıldığını ifade etti. Mazlum, 8 saatlik bu eğitimin esnaf ve sanatkar açısından önemine dikkat çekerek, temmuz ayına kadar belirlenen sektörlerde bu eğitimlerin tamamlanması gerektiğini kaydetti.
Slayt eşliğinde hijyen eğitiminin önemini anlatan Mazlum, işyeri temizliği, genel temizlik, çevre temizliği, insan temizliği, kıyafet temizliği, banyo temizliği, tuvalet temizliği, ağız ve diş temizliği, el temizliği, tırnak, ayak temizliği konularında yapılması gerekenleri anlattı.
Eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olanların Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği onaylı hijyen eğitimi sertifikası alacağı öğrenildi.

GC(EA/CK) (FOTOĞRAFLI)