Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ta '31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü' nedeniyle İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından doğa yürüyüşü düzenlendi.
Kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'nda düzenlenen yürüyüşe, Sivas Valisi Alim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Vali Yardımcıları Mustafa Aydın, Ömer Kalaylı, Vefa Kaya ve Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ile sağlık çalışanları katıldı. Sivas Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (SİVDAK) rehberliğinde gerçekleşen yürüyüş yaklaşık 1 saat sürdü. Yürüyüş sonrasında Vali Barut ve beraberindekiler kahvaltı yaptı.
Yürüyüşe katılan Vali Alim Barut, "Buradaki gayemiz, tabi ki yürüyüş performansımız kadar halkımızın tütünle olan ilişkisini en aza indirecek bir etkinlik yapmaktı. Bu şekilde dikkat çekmekti. Bugün hiç birimiz tütün kullanmadık, ben zaten 58 yıldır kullanmıyorum. Ama hiçbir arkadaşımız kullanmadı. Performansları gördünüz, benim performansımı da gördünüz. Dolayısıyla herkese tavsiye ediyorum, memlekette tütünsüz yaşasınlar. Ve 30 senede bir de olsa 1 saatlik bir yürüyüş yapsınlar. Benim gibi genç kalacaklardır" dedi.
İl Halk Sağlığı Müdürü Sağlam ise, "Çok büyük zararları olan bu maddeye karşı dikkatleri çekmek ve bu alanda bir farkındalık oluşturmak için bir araya geldik. Tütün, başta mesane kanseri, akciğer kanseri olmak üzere birçok kansere yol açıyor. Ve dünyada hipertansiyondan sonra ikinci ölüm sebebi. Bundan dolayı tütün,insanlar için en ucuz kitle imha silahı olarak tanımlanıyor" diye konuştu.

GC(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)