SİVAS'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, resmi kutlamaların yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından da bugün Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni düzenlendi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sabah Sivas'ta düzenlenen resmi tören ile kutlandı. CHP ile ADD ise öğleden sonra Atatürk Anıtı'na çelenk sunmak için ayrı bir tören düzenledi. Törene, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, ADD Sivas Şubesi Başkanı Halis Özdemir, çok sayıda partili ve dernek üyesi katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşundan bulunularak İstiklal Marşı okundu. CHP İl Başkanı Karasu tören sonrasında yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın eşit ve birlikte yaşamaktır. Bugün Cumhuriyet değerlerine saldırmak en kolay yoldur. Bulundukları mevkiyi Cumhuriyet'e borçlu olanlar, Cumhuriyet'e, Atatürk'e ve silah arkadaşlarına saldırarak başarıya ulaşacaklarını sanıyorlar. Bu yol çıkmaz bir yoldur. Bu yola girenlere en iyi cevabı halkımız verecektir." dedi.
Milletvekili Özdemir ise Ak Parti hükümetini eleştirerek, "Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne karşı amansız bir saldırıda bulunmaktalar. Sayın başbakan sık sık, 'Bu memlekette Cumhuriyet Halk Partisi'nin diktiği bir ağaç yok' cümlesini dile getiriyor. Sayın başbakan unutmamalı ki, kendisi ve iktidarda bulunanlar 90 yıl önce bugün burada CHP'nin diktiği ulu çınar haline gelmiş bu çınarın gölgesindeler. Ulusal bayramlarımızı kutlamayı yasaklayan, Atatürk anıtları önünde bizleri alternatif çelenk koyma törenleri düzenlemeye zorlayanlara bugün bakıyoruz. Dün ve bugün 2 gündür Sivas'ta Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz. İktidarın bakanı yok, iktidarın milletvekili yok. Yazları kavun karpuz festivalini ihmal etmeyen sayın bakan ve Ak Parti'li milletvekilleri ne zaman 29 Ekim törenleri olsa ya karınları ağrıyor, ya başları ağrıyor" dedi.