SİVAS'ta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Cem Vakfı öncülüğünde kentteki 12 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle '10'uncu Birlik Aşuresi'' programı düzenlendi. 12 bin kişilik aşure dağıtılan programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kuran okunarak protokol konuşmalarına geçildi. Muharrem ayının önemine değinerek konuşmasına başlayan Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın, "Millet adına birlik ve beraberliğimizi sergilediğimiz bu ayda 'Aşure günü' artık bizim bir geleneğimiz, göreneğimiz ve devam ettirdiğimiz bir etkinlik oldu. Sivas'ta 7'den 70'e bu geleneği yaşatıyoruz ve yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.
Farklılıkların zenginlik olduğunu ifade ederek birlik ve beraberlik mesajları veren Sivas Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp ise "Nasıl ki aşuremiz farklı malzemelerin birleşmesiyle bizlere hoş bir lezzet sunuyorsa, farklı nitelik ve özelliklere sahip insanımızın birliği de bize tarifsiz bir hoşluk ve güzellik sunar. Aşure Türkiye'de, Alevisiyle Sünnisiyle Türk insanının ortak paydalarından oluşmuştur. Aşuredeki her çeşit malzeme Türk kültürü ortak paydası altında birleşmiştir. Aşure Türkiye'de ortak kaderin, ortak geçmişin, ortak geleceğinde adı haline gelmiştir. Çünkü aşure, küçük farklarla birbirinden ayrılmış çeşitli malzemelerin aynı kazanda birleşmesine ve milletin oluşumuna en güzel örnektir" dedi.
Cem Vakfı dedesinin duasının ardından protokole ve vatandaşlara aşure ikram edildi. Vatandaşlar aşure dağıtımına yoğun ilgi göstererek uzun kuyruklar oluşturdu.