SİVAS'ta, 47 sivil toplum kuruluşu tarafından hazırlanan basın bildirisiyle, 17 Aralık'ta İstanbul merkezli yapılan operasyonlara tepki gösterildi.
Özgür-Der Temsilcisi Süleyman Ceran, İmam Hatipliler Derneği'nde 47 sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri adına basın açıklaması yaptı. Ceran, 17 Aralık sabahı yapılan operasyonun yönteminin yeni, amacının ise eski bir tertibin sonuncu hamlesi olduğunu söyledi. Bu tertibin halkın daha çok söz sahibi olduğu, hak ve özgürlük alanlarının genişlediği bir süreci tersine çevirmek, halkı ezen ve haklarını çiğneyen vesayetçi sistemi yeniden kurmayı amaçladığını savunan Süleyman Ceran, şöyle dedi:
"Son 11 yılda ciddi bir değişim yaşayan Türkiye'ye makas değiştirmeyi, iç ve dış odaklar, danıştay saldırısı, 27 Nisan muhtırası, Gezi provokasyonları ile elde edemediği yıkım zeminini bu operasyon süreciyle yakalamaya çalışmaktadır. Medya, siyaset, iş dünyası, yargı ve kolluk kuvvetlerinin de dahil olduğu ve dış güçler tarafında da desteklenen bu organizasyonun içerisinde yer alan tüm kesimler bilmelidir ki bu teşebbüsleri de milletin sağduyulu tutum ve tavrı ile boşa çıkartılacaktır. Bu halk Milli İradayi temsil eden Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu'na yapılanların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da yapılmak istenmesine asla izin vermeyecektir. Bu süreçte, İHH İnsani Yardım Vakfının hedef gösteriliyor. Türkiye'nin ilk ve en büyük yardım kuruluşu olan vakfın savaş ve çatışma bölgelerinde büyük riskler alarak karşılıksız insani yardım yapmasının emperyalist güçleri rahatsız ediyor. Mısır ve Tunus'ta yaşanan yargı darbelerinin bir benzerinin Türkiye'de de sahneye konulmak isteniyor."