SARSINTI KÖYLÜLERİ KORKUTTU
Sabah Sivas'ta meydana gelen Richter ölçeğine göre, 4.2 büyüklüğündeki deprem, merkez üssü olarak açıklanan Ulaş İlçesi'ne bağlı Şenyurt Köyü'nde etkili hissedildi. Saat 10.36'da meydana gelen sarsıntı ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki köyde yaşayanları tedirgin etti. Sarsıntı nedeniyle caminin minaresinin duvarında küçük hasar oluştu. 40 haneli ve 120 nüfusa sahip köyde bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu. Bazı duvarların da sıvaları döküldü. Köyde bulunan ve Kuran kursuna giden 15 kadar kadın sarsıntıya camide yakalandı. Avizelerin sallanması ve sehpaların devrelmesiyle paniğe kapılan kadınların dışarıya kaçıştıkları belirtildi.
"YILDIRIM ZANNETTİK"
Köy Muhtarı Mehmet Koçak, sabah saatlerinde sarsıntıyı hissettiklerini ve depremin yaklaşık 5 saniye sürdüğünü belirterek, şöyle dedi:
"Deprem anında ben komşunun evindeydim. Patlama sesi gibiydi. Önce yıldırım düştü zannettik. Sarsıntıyla dışarı çıktık. Deprem olduğunu anlayınca köyde incelemeleri yaptık. Jandarma da gelip hasar olup olmadığını kontrol etti. Kaymakamlığa köyün durumuyla ilgili bilgi verdim. Cami minaresinde küçük çaplı hasar oluştu, bazı evlerin de duvarlarında sıva dökülmesi ve çatlaklar oluştu. Onun dışında her hangi bir hasar yok."
Sarsıntı sırasında camide bulunan köy kadınları ise panik halinde dışarıya kaçıştıklarını ve çok korktuklarını dile getirdi.
Eraydın AYTEKİN-Halife YALÇINKAYA/ULAŞ(Sivas), ()

EA,HY(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)