TERTİP KOMİTESİNDEN '2 TEMMUZ' ÇAĞRISI
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım, tüm halkı 2 Temmuz Çarşamba günü yapılacak etkinliklere davet ederek, "Barış, demokrasi ve laiklik için alanlardayız" dedi.
Sivas Olayları'nın 21'inci yıldönümü nedeniyle tertip komitesi basın açıklaması yaptı. Kent meydanında toplanan 50 kişilik 2 Temmuz tertip komitesi üyeleri, 'Madımak Utanç Müzesi Olacak' yazılı pankart açtı. Tertip komitesi adına basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım, şöyle dedi:
"Sivas Madımak katliamının 21'inci yılında karanlığa, ötekileştirmeye ve ayrımcılığa karşı barış, demokrasi ve laiklik için alanlardayız ve alanlarda olmaya devam edeceğiz. 2 Temmuz'da Madımak'ta olmak, katledilen 35 yazar, şair, ozan, semah dönen gençler, aydın ve otel çalışanını anmak içindir. Demokrasi, eşit yurttaşlık, yaşama hakkır, insan hakları içindir. Madımak otelinin utanç müzesi olması ve yönetiminin katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Pir Sultan Abdal derneğine verilmesi içindir. 2 Temmuz'da Madımak'ta olacağız. 'İnsanım' diyen herkesi gücümüzü güç katmaya çağırıyoruz."
Gökhan CEYLAN/SİVAS, ()

FOTOĞRAFLI