SİVAS ve Tokat'ta Ülkü Ocakları Başkanlığı üyesi gruplar, Diyarbakır'da Türk bayrağı indirilmesine "bayrağa saygı" yürüyüşü ile tepki gösterdi. Sivas'ta 300 metrelik bayrak taşındı.

Sivas'ta akşam saatlerinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı binası önünde toplanan grup, trafiğe kapatılan Atatürk Caddesi'nde Türk Bayrağı açarak çeşitli sloganlar attı. Grup daha sonra İnönü Bulvarı üzerindeki 50'inci Yıl Kavşağı'na yürüyerek burada İstiklal Marşı okudu. 300 metre uzunluğundaki bayrağı taşıyanlar arasında yer alan 30 yaşındaki görme engelli Fatih Karabağ dikkat çekti. Ardından kent meydanına yürüyen grup burada basın açıklaması yaparak Diyarbakır'da bayrak indirilmesine tepki gösterdi.

Ülkü Ocakları Sivas İl Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, yaptığı açıklamada, "Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığı son hadislerden sonra herkesin malumu olmuştur. Yüksek güvenlikle bir alan olan 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusunada gölge düşürmüştür. Bayrağımıza el uzatan şerefsizler ve indirlmesine müsade edenler elbette bunun bedelini ödemekten kaçamayacaktır." dedi.

TOKAT'TA DA TEPKİ VARDI

Tokat'ta ise Niksar Yolu Kavşağında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup ellerinde Türk Bayrakları ile bir araya geldi. Grup daha sonra Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerine geçerek yürüyüşe başladı. Sık sık PKK aleyhine slogan atan gruba, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sonrasında Valilik önünde bir araya gelen grup önce saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı okudu. Ülkü Ocakları Tokat Başkanı Onur Çalışkan, bölücü terör örgütü mensuplarının rahat bir şekilde kimlik ve yol kontrolü yaptığını söyleyerek, "Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır-Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçmemektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir. Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2'inci hava kuvvetleri komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Türk milliyetçileri yaşanan bu ihanet sürecini hesabını sormak üzere tek tek nok ekmektedir" dedi.

GC,FY(EA/SSA) (FOTOĞRAFLI)