BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI
Tedavi gördüğü Malatya'da yaşamını yitiren Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in cenazesi, ambulansa konularak karayolu ile Sivas'a getirildi. Vali Kemelek'in cenaze namazı kent merkezindeki Ulu Cami'de kılındı ve protokolün yanı sıra binlerce kişi katıldı. Cenaze namazının ardından polis mangasının omuzlarında ambulansa taşınan cenaze Vali Kemelek'in yaklaşık 1.5 yıl boyunca hizmet ettiği Sivas Valiliği binası önüne getirildi.
Vali Kemelek'in Türk bayrağına sarılı tabutu Valilik binası girişi önüne konuldu. Buradaki törene Malatya Valisi Vasip Şahin, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Vali Yardımcıları, Vali Kemelek'in oğlu Emre Kemelek ile il protokolü ile yaklaşık 3 bin dolayında Sivaslı katıldı. Saygı duruşuyla başlayan törende Vali Zübeyir Kemelek'in öz geçmişi okundu. Daha sonra Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı konuşma yaptı. Bazı ölümlerin acısının sevgiyle birleştiğini ve daha anlamlı olduğunu belirten Kayalı, şunları söyledi:
"Yaklaşık 1,5 yıldır ilimizde görev yapmış olan valimiz, devletin millete hizmet amacıyla var olduğunun bilinciyle yürüttüğü görevi süresince, idare ile halkımız arasında samimi, açık, dürüst, sağlam bir ilişki kurmuştur. Şu hususu samimiyetle söyleyebilirim ki önemli sağlık sorunlarına rağmen tam bir görev ve hizmet aşkıyla, hiçbir ayırım yapmaksızın halkla bütünleşmiş, sorunların çözümüne yönelik her zaman ortak paydalarda bir araya gelebilmiş özverili, sabırlı, hoşgörülü tutumuyla devlet ve halk birlikteliğinin en güzel örneklerini ortaya koymuştur. Büyük bir kayıp olan sayın valimizin vefatı ilimizde ve biz mesai arkadaşları arasında derin bir üzüntü oluşturmuştur. Bu vesile ile başta sayın valimizin kıymetli eşlerine, evlatlarına, akrabalarına, Sivasımıza ve tüm ülkemize sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."
Kuran okunması ve duanın ardından Vali Kemelek'in cenazesi polis mangasının omuzlarında cenaze aracına taşındı ve Çorum'un İskilip İlçesi'ne gönderildi. Kemelek, yarın öğleyin düzenlenecek törenle memleketi İskilip'te toprağa verilecek.