Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde düzenlenen nevruz etkinliklerine telefonla bağlanan Kürt sanatçı Şivan Perver, ilçeye gelerek hizmet edeceğini söyledi.
Siverek Kürt Kültür Derneği tarafından, Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde, nevruz etkinliği düzenlendi. Etkinliğe; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, belediye başkan adayları ile çok sayıda kişi katıldı. Kürtçe şarkıların söylendiği gecede yıllardan bu yana yurt dışında yaşayan Şanlıurfalı Kürt sanatçı Şivan Perver telefonla bağlandı. Telefon aracılığıyla salondakilere seslenen Perver uygun koşulların oluşması halinde Siverek'e gelmeyi ve ilçeye elinden geldiğince hizmet etmeyi arzuladığını belirterek, şöyle dedi:
"Faik Bucak, Yılmaz Güney, Mehmet Uzun, Necmettin Büyükkaya, Ferit Uzun gibi yiğitleri bağrından çıkaran Siverek’in yiğit insanlarına selam olsun. Sizleri ve Siverek’i özledim, hasret doluyum. Şartların oluşması durumunda Siverek’e gelip sizlere hizmet edeceğim. Sizlerden çözüm sürecine destek olmanızı ve elinizden geleni yapmanızı istiyorum."

MS(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)