Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), () - IRAK'ın Musul ve Şengal bölgelerini IŞİD'in ele geçirmesinden sonra bölgeden kaçan Ezidi Kürtlerinden bazısı Türkiye'ye sığınırken, daha önce Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesinden kaçarak Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne sığınan Kürtler de ülkelerine geri dönüyor.
Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesinde IŞİD saldırılarından kaçarak Şırnak ve Cizre ilçelerine sığınan Kürtlerin tekrar ülkelerine geri dönüşü devam ediyor. Cizre'de yakınlarının yanında kalan Suriyeli mültecilerin başvurusu üzerine Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü isim tespiti yapıp liste oluşturuyor. Listeye isimlerini yazdıranları Cizre Trafik Şubesi önünde toplayan polis, buradan otobüslerle 5 kilometre uzaklıktaki Nusaybin karayolu üzerindeki Saklan deresi mevkiinden Suriye tarafına gönderiyor.
Bu sabah saatlerinden itibaren sınır kesimine otobüslerle getirilen 55 sığınmacı Kürt, askerlerin kaldırıldığı tel örgülerden geçerek Suriye tarafından kendilerini bekleyen akrabalarının yanına gitti. Suriye tarafında öncelikle Halk Savunma Birlikleri (YPG) tarafından aramadan geçirilen ve kimlik bilgileri incelenen sığınmacı Kürtler daha sonra yakınlarıyla birlikte istedikleri yere gitmelerine izin veriliyor.

FOTOGRAFLI