ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde bu yıl hizmete açılan Şerafettin Elçi Havalimanı, bölgedeki birliklere yönelik yapılan asker sevkiyatlarında büyük bir rahatlama sağladı. Önceki yıllarda Şırnak bölgesinden memleketlerine karayoluyla zırhlı araçların korumasında giden askerler, artık uçakla evlerine dönüyor.
Cizre'nin İdil karayolu üzerinde bu yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan ve günde 4 uçak seferinin yapıldığı Şerafettin Elçi Havalimanı, bölge vatandaşlarını olduğu kadar askerleri de rahatlattı. Şırnak ve ilçelerindeki birliklerinden askerlik görevlerini bitiren veya izne ayrılan askerler yıllardır bir merkezde toplandıktan sonra panzerler ve olası bir bombalı saldırıya karşı sinyal kesici Jammer'lar eşliğinde konvoy halinde yolculuk yapıyordu.
Havaalimanının açılmasından sonra ise askerler bu yorucu yolculuk yerine artık memleketlerine uçakla gidiyor. Şırnak'taki birliklerinden yine bir araya getirilen askerler bu kez Cizre'deki havaalanına kadar getirilerek buradan memleketlerine gönderiliyor.
Tezkereye veya izne giden askerlerin karayolu yerine artık havayolunu kullanmasıyla birlikte zaman kaybının yanısıra, tehlikeli yolculukların da önüne geçilmiş olduğu belirtildi.
Asker sevkiyatlarının yanısıra bölgede askeri birliklere lojistik sevkiyattada askeri kargo uçakları Şerafettin Elçi Havalimanı'nı kullanıyor. Havalimanına inen kargo uçaklarındaki malzemeler ise yine havaalanına inen Sikorsky helikopterleri ile birliklere taşınıyor.