ŞIRNAK İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan askerlerden oluşturulan bir ekip, kent merkezinde bulunan TOKİ İlkokulu'ndaki sınıfları boyadı, lavabolarını onardı.
İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler, TOKİ İlkokulu'nun sınıflarının içini ve dışını boyadı. Askerler ayrıca, okulda arızalı olan elektrik tesisatı, kapı, pencere, masa, sıra, yazı tahtası, lavabo ve lambaları da onardı. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu, yarıyıl tatili öncesi yaptığı ziyarette, okula Türk bayrağı ve bayrak kutusu hediye ettiklerini belirterek, "Çocukların daha iyi şartlarda eğitim ve öğretim görmesine yönelik olarak ilkokul yöneticileri ile yapılan koordinasyon neticesinde oluşturduğumuz bir ekip, okulun çeşitli tamirat ve tadilat işlerini yaptı. Okulların tatil olmasıyla birlikte aynı ekip tarafından, okulun güzel bir görünüme kavuşturulması sağlandı. Devletini, milletini seven, Atatürk ilkelerine bağlı, çalışkan bireyleri yetiştiren okullarımız için elimizdeki imkanlar çerçevesinde, eğitimin daha iyi şartlarda gerçekleştirilmesi yönünde katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.
Okul müdürü Zahide Manas ise okul aile birliği başkan ve üyeleriyle birlikte İl Jandarma Komutanı Albay Sakaoğlu'yla görüşerek, yardım istediklerini ifade ederek, "Alay Komutanımız Mustafa Bey'den okulun boyanması, bayrak, bayrak dolabı, ecza dolabı, anahtarlık dolabının temini için yardım ve lavabolarımızın onarılmasını istedik. Sağ olsun sözünde durdu ve hepsini yaptı. Teşekkür ediyorum Mustafa Bey'e. Ayrıca emniyet müdüründen de anasınıfımıza parke yapılmasını istedik ve yaptı. Okulumuzun perdelerini yaptırdı. Okulumuza bir fotokopi makinesi verdi. Şu an eksikliklerimizi büyüklerimizden istemeye çalışıyoruz. Hepsine teşekkür ediyorum. Askerlerimize çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten okulumuzu şahane bir şekilde boyadılar. Diğer okullardaki boya yapım işleri bu kadar güzel olmuyor. Askerler daha güzel boyuyor" diye konuştu.