ŞIRNAK'ta Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği üyeleri, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzuk operasyonuna tepki gösterip, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını açıkladı. Mevlit okutan kadınlar, daha sonra dua etti.
Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği Şırnak Şube Başkanı Hatice Atan, Başbakan Erdoğan'ın yanında olduklarını belirterek, "17 Aralık, Türkiye'nin demokrasisine, milletin vicdan ve tercihine yapılmış, milletin seçtiği bir Başbakan'a, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı girişilmiş örgütlü bir operasyondur.Türkiye son yıllarda istikrarlı bir şekilde büyümektedir. Gözyaşlarıyla dinlediğimiz şehit haberleri artık bitmiş, canavara dönüşen enflasyon oranları tarihe gömülmüş, işsizlik her geçen gün erimiş, kişi başına düşen milli gelir ve halkımızın huzur ile refahı her geçen gün artmış. İşte birileri tüm bunlara yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kılıfı ile darbe vurmaya kalkışmaktadır. Bu operasyon, baştan sona Başbakan Erdoğan'ı ve hükümetini devirmeyi amaçlamaktadır. Bunun farkında olan milletin temsilcileri olarak Başbakan Erdoğan'ın yanındayız ve asla yalnız bırakmayacağız" dedi.
2009 yılında köy korucusu olan eşini mayın patlamasında kaybeden Zübeyde Bilir, Şırnaklı bir şehit eşi olarak Başbakanı sonuna kadar desteklediğini söyledi. Bilir, "Yapılan operasyonları kesinlikle protesto ediyoruz. Şırnaklı kadınlar olarak başbakanın arkasındayız. Başbakan Şırnak'a huzur getirdi. Güneydoğu'da barış süreci var. Artık anneler ağlamıyor, çocuklar yetim kalmıyor. Barış sürecini protesto etmek isteyenler 17 Aralık operasyonunu ortaya attılar. Neden şimdi? Neden barış süreci tamamlandıktan sonra yapmadılar bu operasyonu ? Yeter artık bu kan dursun" dedi.