ŞIRNAK'ta geçen yıl 27 Ocak'ta halı sahanın istinat duvarının çökmesi sonucu yaşamını yitiren 7 kişi, bugün Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklaması ile anıldı. Grup adına konuşan Kerem Kabul, aradan bir yıl geçmesine rağmen hiç kimsenin yargı önüne çıkarılmadığını belirterek, olayda ihmali bulunanların hesap vermesi için devletin ilgili makamlarını göreve davet etti.
Geçen yıl 27 Ocak'ta kent merkezindeki halı sahanın istinat duvarının çökmesi sonucu yaşamını yitiren Mehmet Sait Özdek (19), Ferhat Erdoğan (17), Şehmus Sevik (19), Barış Usal (18), Metin Külter(15), Barış Külter ve Mahmut Koçyiğit (36), Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklaması ile anıldı. Olayda can verenleri anmak isteyen yaklaşık 50 kişi, 1 kilometre yürüyerek, 'Maçımız ölümle bitti', 'Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın' sloganları atarak, siyah bir pankart taşıdı.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan Kerem Kabul, "Bizler bugün buraya geçen yıl birkaç kuruşa tenezzül edip, demirinden ve çimentosundan çalınarak yapılan çürük halı saha duvarının yıkılmasıyla, altında feci bir şekilde can veren kardeşlerimizi anmak, buna sebep olan kişi ya da kişileri kınamak için toplandık. Olayın üzerinden bir yıl geçti ama kimse yargı önüne çıkarılmadı. Halbuki gerçekte kanunlarla da belirlenmiş olan hayat hakkı kutsallığı hiçe sayılarak, insanların vazgeçilmezleri haline gelmiş olan sporun yapıldığı bir tesiste, koruma duvarında yeteri kadar gerekli malzeme kullanılmamıştır. Sağlam olup olmadığı denetimi yapılmadan hizmete açılmış ve ruhsat verilmiş olmasından ötürü de belediye de bu ihmalde pay sahibi olmuştur. Bizler olayda yaşamını yitirenlerin yakınları ve arkadaşları olarak, kadere inanıyoruz ama olaydaki ihmalin sorumlularının da adalet karşısında hesap vermesini istiyoruz. Halı saha duvarının yıkılması olayında ihmali bulunan kim olursa olsun, cezalandırılması için devletin ilgili makamlarını da göreve davet ediyoruz. Olayda yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımın ailelerine tekrar başsağlığı diliyoruz" dedi.
Basın açıklamasının ardından grup, olayda yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti. Gruptakiler Kuran okuduktan sonra dağıldı.