ŞIRNAK'ta BDP'liler yaptığı yürüyüşle 8'i uzman çavuş 28 kişinin fuhuştan tutuklanması üzerine fuhuş ve tecavüz olaylarını protesto etti.
Şırnak'ta BDP binası önünden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen yaklaşık 300 kişi, 'Fuhuşa hayır', 'Tecavüz tacize hayır', 'Tecavüz ve aşanlaştırmaya hayır', 'Bu ahlaksızlığa geçit vermeyeceğiz' yazılı dövizle taşıyıp, 'Fuhuşa hayır', 'Şırnak temizdir temiz kalacak' diye slogan attı.
BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar, fuhuşun Şırnak'ta gözönünde yapıldığını ancak görmezden gelindiğini ileri sürüp şöyle dedi:
"Geçen günlerde Şırnak'ta fuhuş şebekesine dönük operasyon kapsamında 14 ve 16 yaşındaki 2 çocuğa zorla fuhuş yaptırdıkları belirlenen 8'i uzman çavuş 28 kişi tutuklanırken, perde arkasında yaşananlar çocukların aile toplum, asker devlet eliyle nasıl adım adım istismara sürüklendiği gözler önüne seriyor. Daha öncede N.Ç., utanç davası olarak bilinen olayı hatırlatan fuhuş şebekesinde aralarında kamu görevlileri, esnaf ve bir çok kişinin karıştığı fuhuş çetesi çocukları istismar etmek için alıveriş merkezleri, ticari taksi ve bazı evlerde özel bölümler kurmuşlardır. Gençleri fuhuş ve uyuşturucu olaylarına karşı örgütlü mücadeleye çağırıyoruz."