ŞIRNAK Belediyesi, Genç Girişimciler Eğitim Spor Derneği ve özel bir firmanın, ilk kez ortak düzenlediği çocuk festivaline katılan çocuklar, doyasıya eğlendi.
Şırnak- Siirt karayolu üzerindeki mesire alanında düzenlenen festivale çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı.
Genç Girişimciler Eğitim Spor Derneği Başkanı Dr. Bahtiyar Şaran, çocukların internet kafelerden çıkmadığını ve bilgisayarların üzerinden kalkmadığını belirterek, "Tüm Dünya'da olduğu gibi Şırnak'ta da çocuklarımız ne yazık ki internet cafelerden, bilgisayar oyunlarından, televizyon başından ayrılmaz hale geldi. Şırnak'ta ilk kez düzenlenen festival ile birlikte amacımız çocuklarımızı doğayla buluşturmak. Onlara bilim, sanat, sporu, kültürel değerlerimizi tanıtmak ve sevdirmek istiyoruz. Emin olun ki buradaki çocukların hepsi yaşadıkları anı, hayatları boyunca unutmayacaklardır. Kimisi çizdiği bir resmi, kimsi izlediği oyunu, hiçbir zaman unutmayacak. En önemlisi bugün buradaki bütün çocuklarımız, buradan mutlu olarak ayıracak" dedi.
Açıklamanın ardında palyaço, uçurtma, bilimsel deneyler, sihirbaz, balon şov ve resim gibi etkinliklere katılan öğrenciler, gün boyunca doyasıya eğlendi. Öğrenciler gün içinde katıldıkları etkinliklerden oldukça memnun kaldıklarını belirtirken veliler ise, "Şırnak için geç kalınmış bir etkililik. Şırnak'ta her şey düşünülür ama çocuklar düşünülmezdi. İnşallah bundan sonra bu tür etkinlikler sık sık yapılır" diye konuştu.

EK(GG/SS) (FOTOĞRAF)