Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), ()-ŞIRNAK Valisi Hasan İpek, IŞİD çetelerinden kaçan Ezidiler'in sorunlarını Dohuk Valisi ile görüşmek üzere Kuzey Irak’a gitti. Vali İpek, Türkiye Cumhuriyeti devletinin sadece kendi insanlarına değil, dünyanın her yerindeki insanlara şefkatle muammele ettiğini söyledi.
Şırnak Valisi Hasan İpek, Yezidiler'in sorunları hakında, Kürt yetkililerle görüşme yapmak üzere Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak’a geçiş yaptı. İpek, Dohuk Valisi ile Ezidilerin Irak topraklarında kalması ve orada barındırılmasıyla ilgili bir görüşme yapacağını belirterek, Kızılay’a ait 2 TIR'la birlikte insani yardım malzemesi götüreceklerini söyledi. Vali İpek, Zaho kentinde pasaportları olmadığı için Türkiye’ye giriş yapamayan Ezidiler konusunu görüşeceklerini belirterek, "Bölgesel Kürt Yönetimi'nin takdirinde olan bir konudur. Şimdi bizim sınırımıza gelip de, içeriye pasaportu olup da giremeyen hiç kimse yoktur. Bu tabi diğer ülkenin içişlerine karışmak gibi bir şeyimiz yoktur. Orada da bulunsa, biz Yezidiler'e yardım etmeye devam edeceğiz. Bu gün de Kızılay’ın 2 TIR’ı ile birlikte gidiyorum. Sürekli yardımlarımız devam diyor" dedi.
Silopi’de IŞİD’ci zannedildiği için bir kişinin dövülmesi ve daha sonra Silopi İlçe Jandarma Komutanlığı önünde yaşanan olaylara da değinen Vali İpek, "Tebliğ Cemaati denilen bir cemaat var. O cemaatten birisi geliyor buraya. Tabi herkes biraz sinirleri gergin olduğu için, IŞİD’ci zannedip olay çıktı. Sağ olsunlar hem Silopi halkı, hem tüm siyasi kuruluşlar, hem de görevli emniyet, kaymakam ve jandarmadan arkadaşlarımız gerekli tedbiri aldılar. Büyük bir olay yaşanmadan olayı atlattık. Bu dönemde Şırnak kalkına tavsiye edeceğim şudur. Lütfen sakin olsunlar, herkes rahat olsun. Olayları tam bilmeden büyük olaylara lüzumsuz yere başvurmasın. Çünkü gerçekten dünkü olay hiç alakasız bir kişiydi. İşte IŞİD’ci diye Şırnak’taki her yönüyle güzel olan Şırnak’ta asayiş olaylarımızı neredeyse bozmak üzere gelen bir olay oldu. Halbuki tamamen yanlış bir anlaşılma, herkes rahat olsun. Biz gerçekten, hem çözüm sürecine uygun bir şekilde, en iyi şekilde bir yönetim yapmaya çalışıyoruz. Hem de insani yardım anlamında dünyanın en iyi ülkelerinden birisiyiz Türkiye olarak. Irak’ta hem Türkmenlere, hem Ezidiler'e, hem Kürtlere, kim varsa onlara yardım etmek için de elimizden gelen tüm çabayı, hem Şırnak Valiliği olarak, hem AFAD olarak, Kızılay teşkilatı ve Türkiye Cumhuriyeti olarak yapıyoruz. Bundan herkes rahat olsun ve yine onların gerçekten hayal ettiği bir şekilde yardımları yapmaya devam ediyoruz. Sakin olsunlar çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sadece kendi içimizdeki insanlara değil dünyanın her yerindeki insanlara şefkatle muamele etmeye devam ediyoruz" diye konuştu.
Vali İpek daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Dohuk Valisi ile görüşmek üzere Kuzey Irak’a geçiş yaptı.

FOTOĞRAFLI