Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK Üniversitesi'nde düzenlenecek Bahar Şenlikleri, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciası nedeniyle iptal edilirken, stadyumda pilav dağıtıldı.
Soma'daki facia nedeniyle şenliklerini iptal eden Şırnak Üniversitesi, hayatlarını kaybeden maden işçileri için Şehir Stadyumu'nda öğrencilere ve vatandaşlara pilav dağıttı. Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, geleneksel hale getirdiklerin bahar şenliklerinin Soma'daki olayın ardından öğrencilerin isteği doğrultusunda iptal edildiğini söyledi. Bu karadan dolayı öğrencileri kutladığını ifade eden Akmaz, 3 günlük ulusal yas ilan edilmeden önce öğrencilerin bu isteği kendilerine ilettiklerini belirtti. İşçilerin ruhuna hatim okuyacaklarını belirten Akmaz, "Henüz yas programı alınmadan, öğrenciler bu sabah beni aradılar ve 'hocam bu ortamda etkinlik düzenleyemeyiz' demeleri, bize büyük bir onur ve gurur verdi. Bu açılış programından sonra ikram edeceğimiz pilavı Soma'da şehit olan işçilerimizin ruhuna atfen, ondan hasıl olacak ecir ve sevabı, onların ruhuna atfediyoruz. Buradaki ilahiyat fakültesindeki dekanımızdan ve hocalarımızdan istirham ediyorum" dedi.
FIRAT ÜNİVERSİTESİ'NDE DUA OKUDULAR
Elazığ Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi önünde toplanan Öğrenci Konseyi üyeleri ve çok sayıda öğrenci, maden faciasında göçük altında kalan maden işçileri ve hayatını kaybeden işçiler için Kuran-ı Kerim okutup, hep birlikte dua etti.

EK(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)