SİNOP'ta, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Suriye'deki savaş mağduru insanlara yönelik başlatılan kampanya kapsamında toplanan 4 TIR dolusu yardım malzemesi Valilik önünde düzenlenen törenle bugün yola çıktı.
Sinop'ta İmam Hatipliler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Memur-Sen ve İHH gibi sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan gıda ve kıyafetlerden oluşan yardımlar, 4 TIR'a yüklenerek bugün Sinop'tan Suriye'ye gönderildi. Sinop Valiliği önünde düzenlenen uğurlama törenine katılan ve burada konuşma yapan Vali Yavuz Selim Köşger, "Anadolu coğrafyasının etrafı sürekli yüzyıllar boyu problemlerle boğuştu. Bu coğrafyada problem, sıkıntı, savaş, afet eksik olmadı. Bugün karadan en uzun komşumuz Suriye'de iç sıkıntılar var, orada açlık var, sefalet var, insanlar açlıktan mağdur oluyorlar. Bu kış kıyamet gününde onların yarasına merhem olmak üzere hamiyetperver Anadolu halkı her ilimizde harekete geçti. Sinoplu sivil toplum kuruluşlarımız da harekete geçti ve Sinoplular da Anadolu coğrafyasının halkına yakışır bir şekilde hareket ederek bugün 4 TIR dolusu yardım toplandı. Çok güzel bir çalışma yapıldı. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Toplanan yardımlar hakkında bilgi veren yardım komitesinin ve aynı zamanda Sinop İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hakkı Bafralı, "Yaklaşık bir ay önce başlattığımız kampanya kapsamında il ve ilçelerimizden 4 TIR dolusu yardım malzemesi topladık. Toplanan malzemelerin içinde un, bebek maması, bebek bisküvisi, makarna, kuru gıda, bayan erkek-çocuk kıyafeti ve ayakkabı gibi eşyalar bulunmakta. Allah kazasız belasız dönmeyi nasip etsin. Sinop halkının bize emanet ettiği bu yardım malzemelerini kazasız belasız bırakmayı Allah bize nasip etsin" diye konuştu. Duaların ardından hazırlanan TIR’lar uğurlandı.