İbrahim ASLAN/ SİNOP, () – SİNOP’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenlerle kutlanırken, şehitlikte 'Şehit Anıtı’nın açılışı yapıldı.
Sinop’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Sinop Valisi Valisi Yavuz Selim Köşger’in anıta çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Buradaki tören sonrasında Vali Köşger, makamında tebrikleri kabul etti. Kutlamalar daha sonra İskele Meydanı’nda devam etti. Jandarma Uzman Çavuş Osman Ayaz, günün anlam ve önemini belirten bir şiir okudu. Halk oyunu gösterisi sonrasında tören geçişi yapıldı. Öğrenciler ve askerlerin tören geçişi vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Sinop Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile şehir mezarlığındaki şehitlikte yapılan Şehit Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildi. Hayırseverlerin desteğiyle yapılan şehit anıtının açılış törenine Vali Köşger’in yanı sıra mülki, askeri ve adli erkan, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından 7 şehit kabrinin bulunduğu şehitlikteki anıtın açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI