İbrahim ASLAN/SİNOP, () - SİNOP'ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 88'inci yıl dönümü İskele Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle kutlandı.
Sinop'ta düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenlerine Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, CHP'li Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, Sinop Liman Başkanı Kazım Alpay ve kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Etkinlikler, İskele Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Sinop Liman Başkanı Kazım Alpay yaptığı konuşmada, "Halkımızın denize olan ilgisini ve denizle olan ilişkisini sürekli artırmak, kıyılarımızdan ve denizlerden halkımızın daha fazla yararlanmasını sağlamak, deniz sevgisini kazandırmak, denizle ilgili kurum ve kuruluşların öncelikli amacı olmalı. Denizlerimizin kirlenmesinin önlenmesi bakımından hem deniz araçlarından hem de karadan kaynaklanan kirliliğin önüne geçilmesi zorunludur" dedi.
Konuşmaların ardından Sinop Liman Başkanı Kazım Alpay, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun ve kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri Yat Limanı kıyısından Atatürk ve tüm deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

FOTOĞRAFLI