SİNOP’un Dikmen İlçesi'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen, "Damızlık Süt Sığırcılığı Projesi" kapsamında 30 çiftçiye 180 adet gebe büyükbaş hayvan, davul zurna eşliğinde düzenlenen törenle verildi.
Proje kapsamında ilçeye TIR'larla getirilen büyükbaş hayvanlar, kura çekimin ardından sahiplerine teslim edildi. Törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Dikmen İlçe Kaymakamı Alparslan Altınışık, Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erol Saraçoğulları, Dikmen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Laçin Mutlu, kooperatif üyeleri ve çiftçiler katıldı. Törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, son yıllarda tarım ve hayvancılığı destekleme kapsamında çok güzel projeler gerçekleştirildiğini söyledi. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erol Saraçoğulları ise proje kapsamında 30 aileye 6'şar adet olmak üzere, 180 büyükbaş hayvan verildiğini söyledi. Konuşmaların ardından Vali Köşger, temsili olarak bir çiftçiye hayvanlarını verdi. Davul zurna çalınarak yapılan törende renkli görüntüler ortaya çıktı.