Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - KAPIKULE Gümrük Kapısı’ndan yurtdışına çıkış yapmak isteyen TIR’lar, Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndaki onarım çalışması nedeniyle 4, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 6 kilometre kuyruk oluşturdu.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda çıkış yapacak TIR’lar uzun kuyruklar oluşturdu. İhracat yüklerini hafta başına yetiştirmek isteyen TIR sürücüleri dün gece saatlerinden itibaren sıraya girerken, özelikle Bulgaristan tarafının yavaş işlem yapması nedeniyle 4 kilometre TIR kuyruğu meydana geldi.
Sıraya dün akşam girdiğini anlatan TIR sürücüsü Önder Atik, gümrük kapılarında sürekli beklemek zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Her geldiğimiz burada uzun kuyruklar oluyor. Şu anda hem hava sıcak, hem de oruç var. Galiba işlemleri yavaş yapıyorlar biz de sırada beklemek zorunda kalıyoruz" dedi.
Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçerek Danimarka’ya gideceğini söyleyen Hüseyin Dayı ise gümrüklerde yaşanan TIR kuyruklarına uzun süredir çözüm bulunamadığını söyleyerek, yetkililerin kuyruklara ve TIR sürücünün zor imkanlarına çare bulunmasını istedi.
Bulgaristan’a açılan diğer gümrük kapısı Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda da dün akşam saatlerinden itibaren 6 kilometrelik kuyruk oluştu. Bulgar gümrüğünde işlemlerin yavaş yapıldığı için uzadığı belirtilen kuyruktaki sürücüler, havanın çok sıcak olması kuyrukta beklemeyi güçleştirdiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI