Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Ezgi Öztürk, geçen pazar günü girdiği Engelli Kamu Memur Sınavı sırasında kalp pili durdu. Kaldırıldığı hastanede 2 gün boyunca verdiği yaşam mücadelesini dün gece kaybeden Ezgi Öztürk'ün cenazesi, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.
Ordu'nun Altınordu İlçesi'ne bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde oturan ODÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Ezgi Öztürk, kalbi delik olarak dünyaya geldi. 3 aylıkken kalp pili takılan, birçok kez ameliyat olan Ezgi, tüm tedavilere rağmen iyileşemedi. Geçen pazar günü yapılan Engelli Kamu Memur Sınavı'na giren Ezgi Öztürk, sınav kitapçığı dağıtıldıktan sonra kalp pili durunca fenalaşıp yere yığıldı. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Öztürk, 2 günlük yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini dün gece kaybetti.
Ezgi Öztürk'ün cenazesi, bugün hastane morgundan alınarak helallik için Karşıyaka Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Cenazede gözyaşı sel oldu. Altınordu İlçesi Karşıyaka İlkokulu'nda öğretmen olan baba 45 yaşındaki Vural Öztürk, anne 44 yaşındaki Vildan Öztürk ve kız 14 yaşındaki kardeşi Çağla Öztürk cenazede gözyaşlarını tutamayarak sinir krizi geçirdi. Anne Vildan Öztürk kızının tabutuna sarılarak, "Kızım, canım yavrum, ben seni gelin olarak gönderecektim, cenaze aracıyla mı gönderiyorum" diye ağıt yakarken yürekleri dağladı.
Ezgi Öztürk'ün cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak Akyazı Camisi'ne götürüldü. Burada öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Prof. Dr. Tarık Yargılaç, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Ezgi Öztürk'ün öğretmenleri, okul arkadaşları, akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öztürk'ün cenazesi daha sonra Gülyalı İlçesi Anbarcılı Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
NK(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)