Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), ()- KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, 20 bin dolayında kişi, çiftçilerin bol ürün, esnafların hayırlı kazanç, vatandaşlarında her türlü hata, kaza, bela ve musibetlerden korunmak maksadıyla belediyenin önderliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Bereket Sofrası'nda buluşarak yemek yedi.

Belediye Meydanı'nda düzenlenen 'Geleneksel Büyük Hayır' etkinliğinde Simavlı yarenlerin pişirdiği çorba, et, helva, pilav ve kompostodan oluşan mönüyü davetlilere, ilçede faaliyet gösteren Simav Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu'nun 300 öğrencisi sundu.

Saat 10.00'da başlayan yemek servisi 17.00'de sona erdi. Lezzetli kazan yemeklerini yiyen davetliler hayır yemeği geleneğini sürdüren Belediye Başkanı Süleyman Özkan'a ve emeği geçenlere teşekkür etti. Geleneğin her yıl yaşatılmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Özkan, 20 bin dolayındaki kişiye ikram edilen yemek bedelinin yaklaşık 75 bin TL'sinin hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandığını söyledi.

İlçede uzun yıllardan bu yana toplu sünnet ve büyük hayır yemeği geleneğinin yaşatıldığını ve atalarından kalan bu güzel mirası gelecek nesillere iletmek için kendilerinin de görev sürecinde ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini belirten Başkan Özkan, "Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş bu güzel gelenek sayesinde ilçemizde birlik, beraberlik, dostluk ve kaynaşmanın en güzel örneklerini yaşıyoruz. Etkinlik kapsamında dün de dar gelirli ve kimsesiz 24 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bu çocuklarımıza belediyemiz birer küçük altın hediye etti. Bunun yanında Simav Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ile bazı hayırsever vatandaşlarımızda küçük altın hediye ederek bizi onurlandırırken erkekliğe ilk adımı atan çocuklarla ailelerini de sevindirdiler. Ayrıca isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir vatandaşımız da sünnet olan çocuklara bisiklet armağan etti. Emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Etkinlik kapsamında Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Akyer, AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan ve protokolün diğer üyeleri hep birlikte hayır yemeği yedikten sonra davete katılan vatandaşlarla sohbet etti.

MY (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)