DEPREM kuşağında bulunan Kütahya’nın Simav İlçesi'nde son günlerde ortaya çıktığı iddia edilen, volkanik yörelerde yeraltındaki sıcak suyun belirli aralıklarla fışkırmasıyla oluşan kaynaklar olarak bilinen gayzerler ile ilgili haberlerin asılsız olduğu iddia edildi. 'Gayzer' olduğu iddia edilen fotoğraf ve görüntülerin Eynal Kaplıcaları’ndan şehir merkezine jeotermal enerji taşıyan sıcak su borularının üzerinde biriken yağmur veya taban altı sularının ısınmasından kaynaklandığını ileri sürüldü.
Kalın kalker tabakaları arasındaki boşlukları doldurmuş olan yer altı sularının yüzeye çıktığı kaynak olarak nitelendirilen gayzerlerin ortaya çıktığı iddia edilen Eynal Kaplıcaları'nın İşletme Müdürü Cemil Baybuk, böyle bir oluşumu kesinlikle kabul etmediklerini söyledi. 'Gayzer' olduğu iddia edilen fotoğraf ve görüntülerin Eynal Kaplıcaları'ndan kent merkezine jeotermal enerji taşıyan sıcak su borularının üzerinde biriken yağmur veya taban altı sularının ısınmasından kaynaklandığını öne süren Baybuk, şöyle dedi:
"Müşterilerimiz hem de vatandaşlar açısından korkulacak ve tedirginlik duyulacak hiç bir şey yok. İddialar tamamen asılsız. Bilimsel bir incelemeden yoksun. Çekilen bir fotoğrafın yerinde incelenmeden muhatabına verilmiş bir cevaptan ibaret. 120 derecelik sıcak su taşıyan yer altı borularımızın üzerine biriken yağmur suları veya taban altı sularının ısınmasından kaynaklanan bir görüntü. Bunun yeni bir gayzer oluşumu gibi gösterilmesine bir anlam veremiyoruz."
Simav Belediyesi Jeotermal görevlisi 30 yaşındaki İsmail Türkeş de, 23 yıllık jeotermalci olduğuna dikkati çekerken şöyle dedi:
"Uzun süredir Eynal Isı Merkezi’nde çalışıyorum. Bu gördüklerimiz kesinlikle gayzer değil. Bunlar soğuk suların yer altındaki sıcak su borularına temas halinde kaynamış görüntüsüdür. Biz Simav'ı Eynal Kaplıcaları’ndaki yer altından çıkan jeotermal enerji ile ısıtıyoruz. Bu ısıyı da yer altına döşediğimiz sıcak su boruları ile Simav'a taşıyoruz. Bu boruların içerisinden 120 derece sıcak su geçiyor. Yağmur suları veya taban altı sular bizim borularımızın üzerine birikince kaynama yapıyor. Bu da yer yüzüne çıkarken gayzer görüntüsü veriyor. Bu gördüklerimiz kesinlikle gayzer değil. Isınan suların yer yüzüne çıkmış hali."
Simav Belediyesi Jeotermal Görevlisi 31 yaşındaki Hüseyin Kaçar da 2 yıldan bu yana  yörede görev yaptığını, gayzer olduğu iddia edilen şeylerin Simav’ı ısıtan jeotermal borularının üzerine birikmiş suların kaynamış görüntüsü olduğun usöyledi.
Memur emeklisi Lütfi Erdem, evinin yakınında görüp, fotoğrafladığı ardından da jeoloji mühendislerine gösterdiği görüntülerin yörede oluşan gayzerler olduğunu ileri sürmüştü.