Ergün YILMAZ/SİLVAN(Diyarbakır)()- DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde Lice'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemlere katıldıkları gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan 3 kişiden küçük yaştaki B.M (14), Ş.T (17) savcılık tarafından tutuklandı. Tutuklanan Ş.T.'nin babası salih T., BDP'yi suçlayarak, "Bu çocukları yönlendiren BDP'nin ta kendisidir. Okul okuyacağına gelip buradadır. Buradan Ertuğrul Kürkçü'ye, Başbakan'a sesleniyorum. Gelin bu sorunları çözün" dedi.

Silvan'da Lice olaylarını protesto etmek amacıyla düzenlenen izin gösteriye katıldıkları gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan B.M (14), Ş.T (17) ile yaşı belirlenemeyen Hamdullah Ürüç, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin tamamlanmasının ardından bugün Silvan Cumhuriyet Savcılığına çıkarıldı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen B.T ile Ş.T., örgüt adına hareket etme, taş atma, kamu malına zarar verme, molotoflu saldırıda bulunma suçlarından tutuklanırken, Hamdullah Ürüç ise zihinsel özürlü olduğu için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

OĞLU TUTUKLANAN BABA, BDP'Yİ SUÇLADI

Tutuklanan Ş.T.'nin babası Salih T. ise, BDP ve Silvan Belediyesi'ni suçlayarak, "Bu çocukları yönlendiren BDP'nin ta kendisidir, Çünkü çocuklarımıza sahip çıkacağına çocuklarımızı bu tür pisliklere yönlendiriyorlar. Başka da bir şey değildir. Çocuk 17 yaşındadır. Okul okuyacağına gelip buradadır. Buradan Ertuğrul Kürkçü'ye, Başbakan'a sesleniyorum. Gelin bu sorunları çözün. Bizim çocuklarımız okul okusun. Çocuklarımızı götürüp taş attırıyorlar. Çocuklarımızın taş atmasına engel olamıyoruz. Bu ülkenin başbakanına sesleniyorum. Bu sorunu çözün. Bu işin en büyük vebali, BDP'nin içinde yapılan siyasettir. Başka da bir şey değildir" dedi.

Tutuklama kararı üzerine polis tarafından çocuklar cezaevine götürülürken "Yaşasın direniş, yaşasın zindan direnişi" diye slogan attılar.

EY(GG/SSA) (FOTOGRAF)