50 EZİDİ AİLESİ BATMAN'A YERLEŞTİ
Irak'ın Musul kenti yakınlarındaki Şexan kasabasından IŞİD saldırılarından kaçan ezidilerden 50 kişilik grup da Batman'ın Beşiri İlçesi'ne bağlı ezidilerin yaşadığı köylere yerleştirildi. Almanya'daki akrabalarının yanına gitmek isteyen ezidiler, önümüzdeki günlerde Almanya Büyükelçiliği'nden vize almak için Ankara'ya gitmeye hazırlaıyor.
Taharri Köyü'nde 3 gün süreyle 12 kişilik bir ezidi aileyi ağırlayan ve kendisi de ezidi olan Berna Bulut, "IŞİD'in saldırısından kaçan ezidi ailelere evimizin kapısını sonuna kadar açtık. Onlar baş tacımız. Gereken yardımı da yapıyoruz. Batman ve Beşiri Belediye eş başkanları da ezidi aileleri ziyaret edip sorunlarını dinledi. Ezdilerin çoğu Almanya'ya gitmek istiyor. Onları daha fazla ağırlamak istiyoruz ama Almanya'daki ailelerinin isteği üzerine şimdi de Almanya'dan vize bekliyorlar" dedi.
"CANIMIZI ZOR KURTARDIK"
Şengal bölgesindeki 20 bin nüfuslu Şexan kasabasında oturduklarını belirten ezidilerden Diyar Avni, yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı:
"IŞİD çeteleri Şexan kasabasına yaklaşmıştı. Kasabanın dışında silah ve patlama seslerini duyunca, bir çok kişi gibi biz de işyeri ve konutlarımızda ne varsa bıraktık. Hiç bir eşyaya dokunmadan Türkiye'ye gelebilmek için Kuzey Irak'taki Halil İbrahim Sınır Kapısı'na geldik. Kendimizi Beşiri'nin köylerindeki yakınlarımızın yanına attık. Burada daha fazla kalma gibi bir düşüncemiz yok. Bize herkes yardım eli uzattı. Fakat Almanya'daki yakınlarımızın desteğiyle Avrupa'ya yerleşmek istiyoruz. Gözümüz Almanya'dan gelecek vizede. Bugün ya da yarın Ankara'ya gidip Almanya Büyükelçiliği'ne başvuracağız."

Arif ARSLAN/BATMAN, ()-

FOTOĞRAFLI