SİLOPİLİ'LERDEN DESTEK
Silopi İlçesi'nde deprem konutlarına yerleştirilen Ezidiler için Silopi Kaymakamlığı, Silopi Belediyesi ve sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar seferber oldu. Dün gece konutlara yerleştirilen 100 kişilik grup için bu sabahtan itibaren Silopili'ler gıda, sıcak yemek ve buz yardımında bulundu. Evlerde temizlik işlerine yardım eden Silopili vatandaşlar, Ezidilere yardım etmeye çalışıyor.
Araçlar ile getirilen buz kalıpları, su depolarına eklenerek Ezidiler'in soğuk su ihtiyaçları karşılanıyor. Yıkanmak ve temizlikte kullanılmak üzere hazırlanan su depoları da konutların damlarına yerleştirildi.
Silopililerden Nimet Atilla, IŞİD saldırısından kaçarak Silopi'ye sığınan Ezidiler'e imkanları ölçüsünde yardım yapacaklarını belirterek, "Dün akşamdan beri buraya yerleştiler. Biz de Silopili vatandaşlar olarak, gıda yardımında bulunduk, konutları temizledik. Elimizden gelen tüm yardımları yapıyoruz. Dün akşam sıcak yemek verdik. Öğün yemekleri için arkadaşlarımız sıraya girdi. Burada her şeyi tedarik etmeye çalışıyoruz. Silopi Belediyesi ve sivil toplum örgütlerine de ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
Konutlara yerleşen Ezidi Bekir Salih ise, kendilerine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yardımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI