ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde kendi imkanlarıyla daha önce 4 film çeken berber Mesut Bilişik, başrolünde oynayacağı bir film çekimi için teklif aldığını, çekim için İstanbul'a gideceğini söyledi.
Yönetmen Esat Şekeroğlu'nun kendisine başrol teklifinde bulunduğunu belirten Bilişik, sinemaya büyük merakım olduğunu, bugüne kadar 1'i profesyonel 4 film çektiğini belirterek, "En son çektiğim 'Dermansız Dert' filmi ile fark edildim ve İstanbul'dan film teklifi aldım. Yönetmen Esat Şekeroğlu'nun yazıp yöneteceği polisiye 'Fantoma İstanbul'da' filminin serisinde başrol teklifi aldım. Allah nasip ederse o filmde oynayacağım. Bana bu filmde oynama fırsatı tanıyan yönetmen Şekeroğlu'na teşekkür ediyorum. Şırnak'ı temsil etmek için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim" dedi.
Filmi çekerken, kendisiyle alay eden arkadaşları olduğunu hatırlatan Bilişik, şöyle dedi:
"Bana 'Yapamazsın, çekemezsin' diyen arkadaşlarım oldu. İmkanlarımız olmamasına rağmen 4 film çektim. Zerşan karateri ile baş rol oynadığım senaristliği ve yönetmenliğini yaptığım 'Dermansız Dert' adlı filmde beni farkeden Yeşilçam yönetmenlerinden Esat Şekeroğlu'ndan teklif aldım. Fantastik ve polisiye Fantoma İstanbul'da filimnde Köksal karakteri ile başrolde oynayacağım" diye konuştu.
Evli ve 2 çocuk babası Mesut Bilişik, berber dükkanını yakınlarına emanet ettikten sonra filmde oynamak için İstanbul'a hareket etti.