ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde bulunan Şırnak Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksekokulu, ilk mezunlarını verdi. Törende Manisa'nın Soma İlçesi'nde hayatlarını kaybeden 301 madenci için saygı duruşunda bulunuldu.
2011-2012 Akademik Yılı'nda eğitimin başladığı Silopi Meslek Yüksekokulu, bugün ilk mezunlarını verdi. Okulun bahçesinde düzenlenen törende mezun olan 66 öğrenci, keplerini havaya fırlatarak mezunyet coşkusu yaşadı. Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz'ın da katıldığı törende Soma'daki faciada ölen 301 maden işçisi için saygı duruşunda bulunuldu.
Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi vererek, İdil, Cizre ve Silopi İlçeleri'nde birer kampüs yapmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Tören, plaket ve diplomaların verilmesiyle devam etti. Okul birincisi Mehmet Yalgettekin, diplomasını Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz’dan alırken ardından ise kütüğe mezuniyet plaketi çaktı. Öğrenciler toplu halde mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı. Daha sonra Silopi  Meslek Yüksekokulu tarafından katılımcılara mezuniyet pilavı ikram edildi.

MSY(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)