ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde, 'Silopi okuyor Türkiyem şenleniyor' projesi kapsamında ilk kez kitap fuarı açıldı. Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak'ın bu tür etkinliklerle gündeme gelmesini istedi.
Silopi Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için 'Silopi okuyor Türkiyem şenleniyor' projesi kapsamında ilk kez ilçede bir kitap fuarı açıldı. Silopi Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen ve 8 Mart'a kadar sürecek kitap fuarına, ilçe genelindeki 37 bin civarındaki öğrenci servisler ile taşınacak. Kaymakamlık tarafından dağıtılan hediye çekleri ile öğrenciler istedikleri kitapları alabilecek. Fuarda Türkçe kitapların yanı sıra Kürtçe yayınlara da yer verildi.
Kitap fuarının açılışına Şırnak Valisi Hasan İpek, Silopi Kaymakamı Suat Demirci, Silopi 172'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Cuştan ile öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Halk oyunlarının gösteriler yaptığı fuarın açılış konuşmasını yapan Silopi Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, proje ile 37 bin öğrencinin servisler ile fuar alanını ziyaret edeceğini söyledi. Aslan, "İki hafta önce öğrencilerimize kumbaralar dağıtılarak tasarruf bilinçlerinin gelişmesini amaçladık. Ayrıca fuar girişinde her öğrenciye ilk ve ortaokul için 3 TL, lise için 5 TL'lik bir hediye çeki dağıtarak öğrencilere kitap olma konusunda yardımlarımız olacaktır. Öğrencilerimiz kendi istedikleri kitapları seçebilecektir. Bu fuar sayesinde ilçemize 100 binini üzerinde kitap kazandırmayı düşünmekteyiz" dedi.
Silopi Kaymakamı Suat Demirci, yapılan araştırmalara göre Türkiye’de her 4 kişiden birinin kitap okuduğunu belirterek, toplumun yüzde 32’sinin ise hiç kitap okumadığını söyledi. Gelişmiş ülkelerde yılda okunan kitap sayısının 20 olduğunu bu rakamın Türkiye’de 7 olduğunu ifade eden Demirci, ekonomik ve kültürel olarak gelişmiş ülkeler seviyesine çıkamamayı bu duruma bağladı.
Şırnak Valisi Hasan İpek, kitap okuyan genç nesil ile Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin daha iyi olacağını belirterek, Şırnak’ın bu tür haberler ile gündeme gelmesini istedi.

MSY(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)