ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde, nişanlı olmalarına rağmen, ekonomik durumları iyi olmadığı için evlenemeyen 14 çifte, merkezi Konya'da bulunan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, 15 bin lira değerinde çeyizlik eşya yardımı yaptı. Çeyizleri alan 14 çift, evlilik hazırlıklarına başlayarak, nikah için gün aldı.
Konya'da faaliyet yürüten Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Silopi İlçesi'nde çeyiz alamadıkları için evlenemeyen 14 çifte, 15 bin liralık çeyiz malzemesi yardımı yaptı. Vakfın Silopi Temsilcisi Turan Bilen, yardıma muhtaç durumdaki nişanlı çiftler için Konya'da bulunan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı ile irtibata geçtiğini belirterek, şöyle dedi:
"Silopi'de maddi durumu iyi olmayan, maddi durumu iyi olmadığı için evlenmeyen ya da evlenmiş ama eksikleri fazla olan insanlarımız var. Konya’da görev yaptığım sırada Gençleri Evlendirme ve Nehir Vakfı yönetici ve üyeleri ile tanışmıştım. Vakıf yöneticileri, Türkiye’nin birçok bölgelerine yardım yaptığını öğrendim. Onlara Silopi’de de nişanlanıp ama bir türlü evlenemeyen gençler olduğunu anlattım. Sağ olsunlar bizlerin bu teklifini kabul edip 14 çifte çeyiz yardımında bulundular. Yolladıkları çeyizlerin içinde gelinlikten tutun, damatlığa, uyku seti, hatta nişan yüzükleri dahi var."
Gönderilen yardımlar için Silopili nişanlı çift ve ailelelerinin, Konya halkına çok teşekkür ettiğini ifade eden Bilen, "Bu güzel hareketi hangi Silopili'ye sorarsanız, 'Biz Konya halkı ile kardeşiz' diyor. Konya halkına teşekkür ediyoruz. İnşallah bu sürecin devam etmesini Başbakan’dan istiyoruz" diye konuştu.
Yusuf Adlaş, 2 yıldan bu yana nişanlı olan, ancak maddi durumundan ötürü bir türlü evlenemediğini belirtirken, "Konya Mehir Vakfı'na, bize yaptığı yardımdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bizlere yapılan bu yardımın sayesinde bir şeylere sahip olduk. Yapılan yardımdan dolayı oldukça memnunuz. Çok mutluyuz. Artık düğün için gün sayacağım" diye konuştu.
Evlilik için çeyiz eşyaları olmadığı için evlenemeyen başka bir damat adayı Cihan Zık da, "Önümüzdeki engel kalktı. Şimdi evlenebiliriz. Yardımı gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum" dedi.