MERSİN'in Silifke İlçesi'nde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle seracılar özellikle yeni ektikleri domates fidelerini korumak amacıyla örtülü bahçelere soba kurarak sabaha kadar don tehlikesine karşı nöbet tutuyor.
İlçedeki seracılar özellikle son günlerde yaşanan soğuk hava nedeniyle akşamın ilk saatlerinden, sabahın ilk ışıklarına kadar seralarına kurdukları sobaları yakarak ürünlerini donma tehlikesine karşı korumaya çalışıyor. Ürettikleri domatesin soğuktan etkilenmemesi amacıyla sobanın başında nöbet tutan seracılar, özellikle yeni ekilen domates fidelerinin çok hassas olduğunu ve bu nedenle de soğuk havalara karşı korunması gerektiğini söylediler.
Silifke'ye bağlı Kurtuluş Köyü'nde serada domates üretimi yapan Turgut Beslenti, serasında kurduğu kömür sobalarını akşamın ilk saatlerinde yaktığını belirterek, "Sera içerisindeki sıcaklık sıfırın altına düştüğü zaman üründe değer kaybı oluyor. Onun için sabahın ilk ışıklarına kadar sıcaklığın sıfırın altına düşmemesi için sobanın başında nöbet tutuyoruz" dedi.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, soğuk hava nedeniyle seracıları dikkatli olmaları yönünde uyardı. Bu yıl ilçe genelinde 4 bin dönüm serada yaklaşık 50 bin ton domates hasadının yapılacağını vurgulayan Can, tedbir alınmadığı takdirde gece sıfırın altına düşen soğuk havanın, ürünün değer kaybetmesine yol açabileceğini belirterek, "Üreticilerimizin kesinlikle don ya da başka türlü afetlerden zarar görmesini arzu etmiyoruz. Ancak tedbiri de elden bırakmamak gerekir" diye konuştu.