Ali Rıza EREN/SİLİFKE (Mersin), () - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde 13 ay önce hizmete giren Silifke Devlet Hastanesi'nin bulunduğu Taşucu Mahallesi'nde kanalizasyon şebekesi bulunmadığı için hastaneye yapılan 200 tonluk atık su arıtma deposu yetersiz kalınca çevreye pis su akıyor.
TOKİ tarafından yapılan ve Anamur, Bozyazı, Gülnar, Mut ilçelerine de hizmet veren 220 yatak kapasiteli hastanede, 200 tonluk arıtma deposu kapasiteyi aşınca arıtılan su önce sulama kanallarına verildi. Daha sonra sağlıksız olduğu düşüncesi ile kanallara verilmekten vazgeçilen atık su, belediye vidanjörlerine çektirilmeye başlandı. Vidanjörlerin de yetersiz kaldığı durumlarda bu kez de yayaların, araçların ve çocukların sıklıkla kullandığı yola bırakılmaya başlandı. Haftada birkaç kez gerçekleşen bu olay çevrede pis koku ve sağlık sorunu ortaya çıkarttı. Hastaneye gelen hasta ve yakınları ile çevrede yaşayanlar atık suyunun ciddi sağlık sorununa yol açacağını belirterek çözüm bulunmasını istedi.
Konuya çare üretmeye çalışan hastane yetkililerinin ise Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunduğu, Mersin Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekiplerinin ilçeye gelerek inceleme yapacağını bildirdiği kaydedildi. Silifke Kaymakamlığı'nın ise ilgili kurumlar yazı yazıp konu ile ilgili idari soruşturma başlattığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI