MERSİN'in Silifke İlçesi'nde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle erik ağaçları meyve verdi. Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, Aralık eriğinin fiyatının talep olması durumunda 150 ile 300 lira arasında değişebileceğini söyledi.
Örtü altında mart ayında, açık alanda ise nisan ayında hasadı yapılan eriğin aralık ayında meyve vermesi erik üreticileri başta olmak üzere vatandaşlarda şaşkınlık yarattı. İlçe merkezindeki meyve veren erik ağaçlarından 4 kilogram erik toplayan Mustafa Göktaş, ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını söyledi.
Bu mevsimde erik ağaçlarının meyve vermesini hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesine bağlayan Göktaş, "Her yıl açık alanda turfanda eriğimiz nisan ayında, örtü altında mart ayı içinde çıkar. Bu yıl ilk defa aralık ayının ortasında erikler çıktı. Bunun sebebinin iklim şartları olduğunu düşünüyoruz. Yaklaşık iki aydır sıcaklık mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Yağan yağmurun ardından da erik ağaçları çiçek açıp meyve verdi. Çok fazla olmasa da bu meyve veren ağaçlarda nisan ayında eriğin tekrar çıkmayacağı endişesinden dolayı çıkan bu eriğe sevinelim mi üzülelim mi bilemiyorum" dedi.
Göktaş ayrıca, aralık ayında çıkan eriğin kilogram fiyatının belirlenmediğini, fakat talep olması durumunda arz-talep durumuna göre 150 ile 300 lira arasında değişebileceğini söyledi.