MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Aralık ayının sonuna gelinmesine rağmen yağmur yağmaması üzerine yüzlerce çiftçi yağmur duasına çıktı.
Bahçe, Kurtuluş, Sökün Köyleri ile çevre köy, belde ve ilçe merkezinden gelip Kurtuluş Köyü Hurma Mahallesi girişindeki arazide buluşan çiftçiler, İlçe Müftüsü Bekir Kaplan'ün yağmur duasına katıldı. Yüzlerce kişi ellerini semaya açarak yağmur yağması için Allah'a dua etti.
Kurtuluş Köyü Muhtarı Zeynel Özkan, aralık ayının sonuna gelindiğini anca hala yağmur yağmadığını söyledi. Özkan, "Yağmur yağmadığı için kuraklık yaşıyoruz. Bir an önce yağmurun yağması ve ürünlerin su ihtiyacının karşılanması amacıyla yağmur duasına çıktık. İnşallah dileklerimiz kabul olur" dedi.
Yağmur duasına katılan AK Partili Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu ise, bu yıl bölgede yağmur göremediklerini ifade ederek, "İnşallah yapılan duaların ardından çiftçilerimizin isteği olur yağmur yağar ve toprak ile ürünler suya doyar" diye konuştu. Yağmur duasının ardından yemek ikramı yapıldı.