Arzu KAYA / İSTANBUL, () 11 yıl önce karısını, şartlı tahliye olduktan sonra da geçtiğimiz yıl 19 yaşındaki gelinini öldüren Mehmet Yılmaz hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yılmaz'ın iple boğarak gelinini öldürdüğü belirtilen savcılık iddianamesinde, Yılmaz'ın cesedi Şile'de gömdükten sonra ofisine gidip yattığı belirtildi.
Şile'de geçtiğimiz yıl Kasım ayında, oğlunun 19 yaşındaki imam nikahlı eşi Ayfer Adıyeke'yi boğarak öldürdüğü gerekçesiyle Mehmet Yılmaz (46) hakkında “Tasarlayarak öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'BAŞKA ERKEKLERE BAKIYORSUN' DEDİ, PENCERELERE DEMİR PARMAKLIK TAKTI
Şile Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılıp 6 ay boyunca süren soruşturma, Şile Adliyesi'nde Ağır Ceza Mahkemesi bulunmadığı gerekçesiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Ayfer Adıyeke, Mehmet Yılmaz'ın oğlu Kadir Yılmaz ile imam nikahıyla evlendi.
Bir süre sonra Adıyeke'ye “Evden dışarı çıkıyorsun, başka erkeklere bakıyorsun" diyen kayınpeder Yılmaz, evin pencerelerine demir parmaklıklar taktırdı ve genç kadını darp etmeye başladı.

CESEDİ GÖMDÜKTEN SONRA OFİSE GİDİP YATTI
Olay günü “Biraz konuşalım" diyerek Ayfer Adıyeke'yi araca bindiren Mehmet Yılmaz, aracı Şile istikametinde bulunan Gözlemeciler Mevkii'ne götürdü. Bu mevkiide aracı asfalt yoldan çıkartıp toprak yola giren Yılmaz iddianameye göre, aracı durdurduğu sırada genç kadının boğazını sıkmaya başladı. Ayfer Adıyeke'nin üzerinde bulunan eşofman ipini eşofmanından çıkartıp Adıyeke'nin boğazına dolayan Yılmaz, genç kadının öldüğünden emin olana kadar iple boğazını sıktı. Gelinini öldürdükten sonra üzerindeki kıyafetleri çıkaran kayınpeder Yılmaz, eliyle toprağı kazıp Ayfer Adıyeke'yi gömdü ve Dudullu'da bulunan ofisine gidip yattı.

CESET BULUNMASIN DİYE KÜREKLE DÜZELTTİ
Daha sonra kızı Kübra Yılmaz ile konuşup kendisini Gözlemeciler Mevkii'ne götürmesini istediği savcılıkça belirtilen Yılmaz, olay yerine geldiğinde araçtan inip yanına kürek aldı. Kızını olay yerinden gönderip Şile yolunda beklemesi gerektiğini söylemesi üzerine babasının bu tavrından şüphelenen Kübra Yılmaz, aile bireylerine telefon etti. Bu sırada Mehmet Yılmaz'ın cesedi gömdüğü yere gittiği ifade edilen iddianamede, cesedin bulunmaması için kürekle düzeltme yaptığı belirtildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTEMİ
Mehmet Yılmaz'ın daha sonra eve dönüp üzerindeki kıyafetleri ve çamurlanan spor ayakkabılarını yıkadığı ve jandarmadaki ifadesinde suçlamayı kabul ettiği belirtilen iddianamede, Mehmet Yılmaz hakkında “Tasarlayarak öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında güvenlik güçlerine imam nikahlı eşinin kaybolduğunu bildiren Kadir Yılmaz'ın ihbarı üzerine araştırma yapan Şile Jandarması aile bireylerinin verdiği ifadeler doğrultusunda Mehmet Yılmaz üzerinde toplanan şüpheleri değerlendirdi. Jandarma ekipleri yaklaşık 300 asker ile kokuya duyarlı köpeklerle olay yerinde arama çalışma başlattı, ceset bulundu. Polis ekipleri de Cumhuriyet savcısından alınan izinle, daha önce de gelinini birçok kez dövdüğü öne sürülen Mehmet Yılmaz'ın evine baskın düzenledi. Asayiş Büro ekipleri, yüzünde, kollarında ve boynunda tırnak izleri fark ettikleri Yılmaz'ı gözaltına aldı, Yılmaz sorgusunda cinayeti itiraf etti. Mehmet Yılmaz'ın 11 yıl önce eşine tabancayla vurarak öldürdüğü, 1 yıl önce de şartlı tahliye edildiği öğrenildi.
(BB)