Yüksel KOÇ / İstanbul, () - ŞİKE davası sürecinde tanık sıfatı ile Aziz Yıldırım'ın aleyhine ifade veren Cihan Oskay, Yıldırım'ın avukatına yolladığı mektupta, “Ben Başkan'a yardımcı olmak istiyorum" dedi. Oskay, Yıldırım'ın avukatı tarafından dosyaya konulan mektupta, elinde yeniden yargılamayı gerektirecek bilgi ve belgeler bulunduğunu öne sürdü.

'YOLUN SONUNA GELDİĞİMİ HİSSEDİYORUM'

Mektup, Aziz Yıldırım'ın Avukatı Abdurrahim Erol tarafından davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Bu mektubu yazmak için çok düşündüğünü ifade eden Cihan Oskay, “Ancak sonunda vicdanen yazmaya karar verdim. Çünkü yaşım icabı artık yolun sonuna doğru geldiğimi hissediyorum" dedi. Mektubunda, aleyhte tanıklık yaptığını hatırlatan Oskay, "Ancak 17 Aralık'ta ortaya çıkan tablo ve sonunda Başkan'ın cezasının kesinleşmesi, beni bazı şeyler yapmaya zorladı" diye yazdı.

'ŞİKE DAVASI KUMPASTIR'

Şike davasının "kumpas" olduğunu öne süren Oskay, elindeki bilgi ve belgelerle bu davanın kumpas olduğunu ispat edebilecek tek kişinin kendisi olduğunu, bu belgelerin yargılamanın yenilenmesini zorunlu kılacak nitelikte olduğunu savundu.

"Şike soruşturması ve davası" olarak bilinen süreçle ilgili iddialarda da bulunan Cihan Oskay, tutuklu bulunduğu Muğla Cezaevi'nden İstanbul'a iki kez getirilerek iki savcıyla özel görüşmeler yaptığını söyledi.



OSKAY TANIKLIK YAPINCA, YILDIRIM SALONU TERK ETMİŞTİ

Cihan Oskay, 30 Nisan 2012 tarihinde şike davasına bakan Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık olarak dinlenmişti. Oskay'ın tanık olarak dinlenmesine sinirlenen Aziz Yıldırım duruşma salonunu terk etmişti. Oskay duruşmada Aziz Yıldırım'ın talimatı ile şike yaptığını öne sürmüştü.

 

(GK)