SİİRT Valisi Ahmet Aydın, valilik tertip komitesi tarafından hazırlanan Nevruz Bayramı ve Bahar Şenlikleri'ne, giydiği yöresel kıyafetlerle bindiği atla katıldı. Gençlerle halay çeken Vali Aydın, yakılan Nevruz ateşi üzerinden atladı. Burada yaptığı konuşmada Vali Aydın, çözüm sürecine vurgu yaparak, "Çözüm süreciyle beraber çok şükür sıkıntı olmadan bu sene de barış ve kardeşlik içinde kutlandı" dedi.
Valilik önündeki kutlamalara, bölgenin yöresel kıyafeti olan "şal şepik" giyerek, at sırtında gelen Vali Aydın, burada vatandaşların bayramını, Türkçe, Arapça ve Kürtçe olarak üç dilde kutladı. At sırtında alana gelen ve vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlanan Vali Aydın, burada yaptığı konuşmada, Nevruz'u bahar havasında kutladıklarını belirterek, bayramın iki yıldan beri kazasız, belasız, olaysız ve Nevruz tadında kutlandığını ve bunun da mutluluk verici olduğunu söyledi. Çözüm süreciyle Nevruz'un sıkıntı olmadan şölen içinde kutlandığına dikkat çeken Vali Aydın, "Şu baharın müjdecisi, bizim aydınlık geleceğimizin, baharın müjde verdiği günle beraber, çok şükür çözüm süreciyle beraber, sıkıntı olmadan bu sene de çok güzel kutladık. İnşallah bundan sonra bir ömür boyu Nevruz tadında, gerçekten kendi kültürümüzü, inancımızı ve değerimizi hep beraber kutlarız" dedi.
Siirt'in bölgede bir barış adacığı olduğunu ve bir model teşkil ettiğini ifade eden Aydın, katılımcıların Nevruz Bayramı'nı Kürtçe, Arapça ve Türkçe kutladı.
ÖRS VE ÇEKİÇLE DEMİR DÖVDÜ
Siirt Üniversitesi halk oyunları ekibinin, folklor gösterisi ile devam eden program, protokol üyeleri örs ve çekiçle demir döverek, yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Protokol üyeleri, vatandaşlar ile birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nun konseriyle devam eden etkinliğe, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, 3'üncü Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Alper Eser, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu, Emniyet Müdürü Metin Özkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TK(GG/AK) (FOTOĞRAFLI)