SİİRT merkeze bağlı Bayraktepe Köyü'nde, 1994 yılında PKK'lıların saldırısı sonucu katledilen kadın, çocuk ve yaşlı 11 köylü, düzenlenen törenle anıldı.
Merkeze bağlı Bayraktepe Köyü Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine, Vali Vekili Bahadır Yörük, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Siirt 3'ncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Müftüsü Faruk Arvas, Şehit ve Gaziler Federasyon Başkanı Lütfi Yiğit, civar köylerden gelen vatandaşlar ile Bayraktepe Köyü sakinleri ile davetliler katıldı.
Zeynep Şehitoğlu adlı öğrenci, İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okuyarak, davetlilerden büyük alkış aldı. Şiir okuyan öğrenciler, Vali Vekili Bahadır Yörük ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu'ya, Türk bayrağını hediye etti. Vali Vekili Yörük ve Korgeneral Barutçu, öğrencileri kutlayarak, bir süre sohbet etti.
İl Müftüsü Faruk Arvas, dua öncesi burada yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesinin Peygamberlik makamından sonra en ulvi makam olduğunu belirterek, "Yüce dinimiz İslam dinine göre, Allah yolunda, mukaddesat yolunda vatan ve bayrak yolunda ölenlere ölü demeyiniz. Çünkü onlar yüce Rabbimiz tarafından rızıklandırılır. Bu bakımdan şehitlik mertebesi en yüce mevkidir. Çözüm süreciyle birlikte oluşan barış ve kardeşlik atmosferini bozmak isteyen aramıza nifak tohumlarını ekmek isteyen şer odakları var" dedi.
Siirt Vali Vekili Bahadır Yörük ise "Cennet vatanımızın her köşesinde şehit ve gazilerimiz sayesinde huzur ve güven içinde yaşamaktayız. Tarihten gelen birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe, bu kutsal vatan topraklarında ilelebet barış ve kardeşlik içinde yaşayacağız. Sayın Başbakanımız'ın başlattığı çözüm sürecinde çok önemli demokratik gelişmeler yaşanmaktadır. Çözüm süreciyle birlikte bölgemizde huzurun başladığını ve bu sürece vatandaşlarımızın destek verdiğini görüyoruz. 1994 yılında terör örgütü tarafından yapılan bu katliamı nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Tüm aziz şehitlerimizi de rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları Şad olsun" diye konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından, şehitler için Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından, İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua okundu. Daha sonra, Vali Vekili Yörük ve Korgeneral Barutçu, şehit ailelerinin sıkıntılarını ve taleplerini dinleyerek, onlarla bir süre sohbet etti.