Mustafa ULUSOY/OSMANCIK(Çorum), () - ÇORUM'un Osmancık İlçesi'nde Trafik Haftası kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan 8 yaşındaki Zeynep Yağmur Çetin, ödülünü kaymakam Sezgin Üçüncü'den aldı. Küçük Zeynep'in babasının felçli olduğunu ve çalışamadığını öğrenen Kaymakam Üçüncü, aileye yardım sözü verdi.
Çorum'un Osmancık İlçesi'nde 'Karayolları Güvenliği Trafik Haftası' kutlamaları kapsamında ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında ikinci sınıf öğrencisi Zeynep Yağmur Çetin, birinci oldu. Küçük Zeynep, bugün ödül olarak plaketini Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü'den aldı. Kaymakamlık makamında düzenlenen ödül töreninde Kaymakam Sezgin Üçüncü, küçük kıza babasının arabasının olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Zeynep Yağmur Çetin, babasının omurilik felci geçirdiğini ve bu nedenle çalışamadığını, ekonomik anlamda da güçlük çektiklerine değindi. Bunun üzerine Kaymakam Sezgin Üçüncü, en kısa zamanda ailesini ziyaret edeceklerini ve ne gerekiyorsa yapacaklarının sözünü verdi. Bu arada, 'Karayolları Güvenliği Trafik Haftası' kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Osmancık D-100 karayolu üzerinde sürücülere kural ihlali yapmamaları konusunda uyarılarda bulunan ekipler, bilgilendirme broşürü ve oto kokusu dağıttı.
Öte yandan polisler, anaokulu ve ilkokul öğrencilerini de okullarda ziyaret ederek trafik kuralları hakkında bilgi verip, onlarla vakit geçirdi.

MU(MS/AK) (FOTOĞRAF)